به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، جذب بازیکنان بیکیفیت خارجی باعث میشود که برخی خیلی راحت حتی به مدیران عامل باشگاههای ما نیز انگهایی بچسبانند و به نوعی آنها را زیر سؤال ببرند و در جذب بازیکن بیکیفیت خارجی سهیم بدانند. برای روشن شدن ابعاد مختلف این موضوع با بهرام رضائیان از مدیران عامل تحصیلکرده فوتبال ایران گفتوگویی انجام دادیم تا نظر او را در این مورد بدانیم. رضائیان در زمان مدیریتش در باشگاه پارس جنوبی توانست با حداقل هزینهها بهترین نتایج این باشگاه را در لیگ برتر کسب کند که این گفتوگو را در زیر میخوانید.
* بازیکن و مربی خارجی چه خروجی برای فوتبال ما دارند؟
باید شرایط جذب بازیکن و مربی خارجی را بسنجیم. باید امکانسنجی کنیم و ببینیم با شرایط کشورمان که تحریمهای ظالمانه باعث شده تبادل پول با مشکلات زیادی مواجه شود، جذب بازیکن و مربی خارجی به صلاح است یا نه؟ گاهی میگویند فلان مربی و فلان بازیکن با رقمهای میلیاردی به فوتبال ما آمده و حالا باید ببینیم حضور این بازیکنان خارجی با این هزینهها چه خروجی داشته است.
* خارجیها با فرهنگهای متفاوت به کشورمان میآیند
بازیکنان و مربیان خارجی با فرهنگهای مختلفی به کشورمان میآیند. هر کشوری شرایط فرهنگی خاص خود را دارد و برای موفقیت یک مربی و بازیکن خارجی، علل و عوامل دیگری هم وجود دارد. ما در همین فوتبال شاهدیم مربی مثل اسکوچیچ هفتهها بدون آنکه دستمزد بگیرد در تیم صنعت نفت آبادان کار میکند و در نهایت بعد از مدتها پول کمی به او میدهند و بدون اعتراض در تیمش میماند و موفق میشود. بنابراین، باید برای حضور مربی و بازیکن خارجی تحقیقات و مطالعه بیشتری انجام شود.
* مربیان موفق وطنی کم نداریم
در فوتبال کشورمان مربیان موفق کم نداریم. مربیانی مثل امیر قلعهنویی، مهدی تارتار، جواد نام، یحیی گلمحمدی، رسول خطیبی و . شاید بهتر است به جای اینکه پول برای جذب مربی خارجی بدهیم، آن را صرف مربیان وطنی کنیم.
* جذب بازیکن بیکیفیت خارجی خیانت است
بازیکنان بیکیفیت خارجی گاهی به فوتبال ما میآیند و بدون آنکه حتی یک دقیقه بازی کنند، هزاران دلار پول بیتالمال را میگیرند و میروند. همین مسائل باعث میشود که برخی صحبت از ناپاکی کنند و ذهنیتهایی برای جامعه ایجاد شود. شاید اگر بازیکنان با کیفیت خوب خارجی بیاوریم، بازیکنانی که وقتی مدافع و مهاجم ایرانی تنه به تنهاش بخورد از او چیز یاد بگیرد، این شائبهها پیش نیاید. اما اکنون گاهی شاهدیم بازیکن خارجی میآید که حتی در فهرست 18 نفره تیمش هم قرار نمیگیرد. اگر بازیکنانی همسطح یا پایینتر از فوتبال ایران جذب کنیم، این کار خیانت است و هر کسی که چنین کاری میکند باید پاسخگو باشد.
* مدیران عامل رأساً بازیکن خارجی جذب نمیکنند
من مدیرعامل هیچ باشگاهی را سراغ ندارم که خودش برای جذب بازیکن خارجی عمل کند. مدیرعامل معمولاً با نظر سرمربی جذب بازیکن خارجی میکند و هیچ مدیرعاملی رأساً به کشور دیگری نمیرود که بازیکن خارجی جذب کند. اگر چنین موردی وجود دارد، بهتر است نهادهای نظارتی ورود کنند تا شائبهای هم پیش نیاید.
* خارجیهای پارس جنوبی قرارداد ریالی بستند
من که در باشگاه پارس جنوبی مسئولیت داشتم، بازیکنان خارجی مثل دخصوص، مگنو باتیستا و کاکا خایلی را با قرارداد ریالی جذب کردم. تنها اومانیا بازیکنی بود که در گذشته با قیمت دلاری به باشگاه ما آمد. دستمزد همه این بازیکنان هم متعارف و پایین است. همین حالا هم که با شما صحبت میکنم، خیلی از باشگاههای ایرانی به آنها پیشنهاد بالاتر و دلاری دادهاند.
* وم ساماندهی مدیر برنامهها
باید وضعیت مدیر برنامههای بازیکنان را در فوتبالمان ساماندهی کنیم و روابط آنها با باشگاهها تعریف شده باشد تا از هرگونه شائبه پرهیز کنیم. متأسفانه وقتی بازیکنی بدون بازی 300 هزار دلار پول از باشگاهی میگیرد، شائبهها ایجاد میشود. حتی این بازیکنان بیکیفیت گاهی با شکایت به فیفا به جز دستمزدشان، جرایمی هم از فوتبال ما میگیرند.
* قراردادها را محکم و قوی ببندید
یکی از مشکلاتی هم که بازیکنان و مربیان خارجی در فوتبال ما دارند، نبود قرارداد قوی و محکم است. این مسئله هم شائبهها را تشدید میکند. اگر قراردادها کاملاً قانونی و حقوقی بسته شود، مشکلاتی که در حال حاضر باشگاههای ما با آن دست به گریبان هستند، کمتر میشود.
انتهـــــــــــــــــــــــــای پیــــــــــــــــــــــــــام
درباره این سایت